Artikler om webdesign

Mediers påvirkning på kommunikation

Videophone 1969, source: commons.wikimedia.org/wiki/Telephone#/media/File:Tage_Erlander_1960-tal.jpg

Siden de første radioudsendelser har kommunikationsmodeller itegreret mediet som et primært parameter. At vide "HVEM der siger HVAD til HVEM med HVILKEN effekt" er ikke altid nok til at etablere en succesfuld komminikation. Moderne kommunikation handler i høj gråd også om media. Mediation processen (kommunikation behandlet i et medie) kan have stor betydning for brugeroplevelsen og "afstanden" mellem sender og modtager.

Læs mere

Historisk stilreference for wedesignere

Modernisme vs. Postmodernisme

Et design består som regel af et funktionelt lag og et æstetisk lag. At bruge grafiske elementer til at forbedre tilgængeligheden og læsbarheden er at designe på det funktionelle lag. Næste skridt er at styrke den emotionelle oplevelse af websitet (det æstetiske lag). Dette kunne involvere valg af billeder, et stærkt farveskema eller dekorative elementer. Eller måske slet ingen ting: Nogen gange er det funktionelle lag i sig selv et æstetisk udtryk.

Tillykke, du er netop blevet introduceret til to af de største koncepter i Modernismen: Rationalisme og Minimalisme

Læs mere

Sådan optimerer du billeder til nettet

optimér billeder til nettet

Optimering af billeder er et vigtigt. Store billedfiler har en alvorlig konsekvens for hvor hurtigt dine websider loades. Heldigvis er der mange metoder til at komprimere billeder så de fylder en brøkdel af deres oprindelige størrelse.

Læs mere

Simpel guide til responsive designs

Responsivt webdesign

Et website er ikke et medie i et fixed format. Læs her hvordan du kan gøre dine websider responsive og sikre en god brugeroplevelse uanset om brugeren benytter en mobil telefon eller en stor desktop skærm.

Læs mere

10 Tips til at forbedre din HTML mark-up

Godt formateret HTML er formodentlig et af de bedst understøttede digitale media i verden og den bedste måde at gøre indhold tilgængeligt for afvikling på så mange forskellige enheder som muligt. Men at formatere HTML med den rette mark-up er lidt af en kunst. Her er 10 tips til at forbedre tilgængelighed, SEO og præsentation af dit HTML-indhold.

Læs mere

Besøg mine sponsorer